2011. március 19., szombat

Életmentő K2 vitamin

K vitamin, K1, K2, csontritkulás, érelmeszesedés, rák, immunrendszer támogatás, prognos, amsat, zapper készülék, elektrolipolízis, lipolízis, szív és érrendszeri betegségekA K vitamin fontos szerepet játszhat az érelmeszesedés, a csontritkulás, a rák és az öregedés védelmében. Az öregedés folyamatának jellemzői, hogy a lágy szövetek (szívbillentyű, mirigyek, vérerek) elmeszesednek. Kutatásokkal bizonyították, hogy ennek oka nem az, amit tévesen hittünk eddig, vagyis hogy a táplálkozással bevitt kalcium okozza, hanem az, hogy az öregedéssel folyamatosan veszítjük el a kalcium egyensúly fenntartásának képességét. A K vitamin segít gyorsan visszaállítani a kalcium egyensúlyt. A K vitamin hatásának károsodása gyors csontritkuláshoz, érelmeszesedéshez, törékeny csontokhoz és a szív- és érrendszer rossz működéséhez vezet. Ezek a betegségek a civilizált országokban a munkaképtelenség és a halálozás vezető oka.
A K vitamint 1929-ben fedezték fel, és kezdetben azt gondolták, csak a normál véralvadáshoz van rá szükség. Fontos szerepe van a csontok és az érrendszer egészségében, fontos a sejtnövekedés szabályozásában, a sejtek vándorlásában, szaporodásában és elhalásában, támogatja az immunrendszer működését és gátolja a krónikus gyulladásokat.

Hogyan alakul ki a meszesedés?

K vitamin, K1, K2, csontritkulás, érelmeszesedés, rák, immunrendszer támogatás, prognos, amsat, zapper készülék, elektrolipolízis, lipolízis, szív és érrendszeri betegségekA homocisztein vagy az oxidálódott alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) sérülést okozhat az erek belső falán, az endotheliumban. Az érfal, hogy gyógyítsa a sérülést, kollagén bevonatot képez a sérülésen. Ez a kollagén bevonat magához vonzza és felhalmozza a kalciumot, és egy csontra emlékeztető kemény anyagot képez. Ezt hívjuk úgy, hogy az erek merevvé válnak. Sok kutatás bizonyítja, hogy a K2 vitamin hiánya gyorsítja az erek meszesedését. Ellenben ha megfelelő a K vitamin szint a szervezetben, akkor a csontokban tartja a kalciumot, ezzel megelőzve, hogy az érfalakban rakódjon le. Sok öregedéssel kapcsolatos betegség kapcsolható össze a meszesedéssel. Ilyen betegségek a vesekövek, az ízületi gyulladás, a szürke hályog, a szívbillentyű elégtelenség, a csonttörés, a ráncos bőr, a csontkinövések, a szenilitás és természetesen a szív erek elmeszesedése. A K vitamin optimális szintjének helyreállítása segíthet megvédeni minket ezekkel a betegségekkel szemben.

Hogyan segít a csontritkulás megelőzésében?


A K2 vitaminnak kulcsszerepe van az osteoclastok túlzott aktivitásának megfékezésében és a csontozat leépülésének megakadályozásában. Az osteoclast nevű sejtek felelősek azért, hogy az elöregedett csontot lebontsák, így elősegítve a megújulását. Ha ezeknek a sejteknek túl nagy az aktivitásuk, legyengítik a csontot és ez csontritkuláshoz vezet. Másik fontos szerepe a csontokban, hogy fokozza az új csont képződését, lehetővé téve, hogy az osteocalcin a vérből a kalciumot a csontokba építse.

K vitamin és a rák kapcsolata

K vitamin, K1, K2, csontritkulás, érelmeszesedés, rák, immunrendszer támogatás, prognos, amsat, zapper készülék, elektrolipolízis, lipolízis, szív és érrendszeri betegségekA rákkutatása célja, hogy olyan összetevőket azonosítsanak, amelyek előidézik a rákos sejtek önpusztítását. Vizsgálatokkal kimutatták, hogy a K2 vitamin serkenti a sejtelhalást és az önpusztítást. Laboratóriumi eredmények szerint a K2 gátló hatást fejt ki a myelómák és a nyirokrákok fejlődésére, ami lehetséges alkalmazását jelenti e nem ritka rákokban szenvedőknek és serkenti a leukémiás sejtek önpusztítását. Az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban közzétett tanulmány szerint a magasabb K-vitamin bevitel mellett csökkenhet a rák kialakulásának és a daganatos betegség okozta halálnak a kockázata. A kutatók úgy találták, hogy a résztvevők magas K2 vitamin fogyasztás mellett 28%-kal kisebb eséllyel haltak meg a rák bármely típusában, mint a csoport legkevesebb K2 vitamint fogyasztó tagjai. Dr. Linseisin és kollégái rámutattak, hogy e vitamin gátolni látszik a rákos sejtek növekedését és stimulálni az abnormális sejtek önmegsemmisítő folyamatait.

A K2 vitamin előnyei a K1 vitaminnal szemben


A K-vitamin zsírban oldódó vitamin, gyakran használt másik neve a phillokinon. Két fő formáját különböztetjük meg, a K1 és a K2 vitamint. A K1 vitamint a zöld növények, szintetizálják. A K2 vitamint a vastagbélben egy baktérium termeli, innen a bélfalon át a véráramba jut, ahol a különböző véralvadási faktorok egyikévé alakul. Ezen kívül az egészséges, erős fogak és csontok megőrzéséért felelős fehérjék előállításában is része van. Néhány mesterségesen előállított K-vitamin vízben is oldódik. Szintén van provitaminja is, amit menadionnak nevezünk. Bár a szervezetben a K1 vitamin egy része K2-vé konvertálódik, jelentős előny származik a K2 kiegészítő szedésével. A K2 vitamin felszívódása relatíve hatásos, míg a K1 a növényekből viszonylag gyengén szívódik fel.

Szívre gyakorolt hatása

K vitamin, K1, K2, csontritkulás, érelmeszesedés, rák, immunrendszer támogatás, prognos, amsat, zapper készülék, elektrolipolízis, lipolízis, szív és érrendszeri betegségekA Rotterdami Szív Vizsgálat (Rotterdam Heart Study) kutatást végzett a K vitamin szívre gyakorolt hatásáról és 4800 személyt követett hét éven át. Akik a vizsgálatban nagyobb mennyiségben fogyasztottak K2 vitamint, azoknál 57%-kal csökkent a szívhalálozás a legkevesebb K2 vitamint fogyasztókhoz képest. Ugyanezt a hatást nem találták meg a K1 vitamin esetében. A nagyobb K2 vitamin fogyasztás az aortában kevesebb kalcium lerakódást eredményezett, míg a kevesebb K2 vitamint fogyasztóknál valószínűbben jelentkezett közepes vagy súlyos meszesedés. A rotterdami vizsgálat mérete és minősége hitelesíti a K2 vitamin és a csökkent szívbetegség kockázat közti erős kapcsolatot, és azt mutatja, hogy a K2 vitamin kedvező kardiovaszkuláris hatása az érelmeszesedés gátlásán keresztül fejti ki hatását.
  • Önnél is jelentkeztek már a meszesedés jelei?
  • Esetleg csontritkulásban szenved?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése