2011. április 6., szerda

1,78 millió Facebook felhasználó fog meghalni

stressz, facebook, szívvizsgálat, karoshi, burn out szindróma, alvászavar, ingerültség, szexuális zavarok, magas vérnyomás, diabetes, menedzser betegségA 2011-es becslések szerint csaknem 408.000 amerikai Facebook felhasználó fog meghalni a következő évben, és 1.78 millió pedig világszerte. Ugye nem akar Ön az egyik lenni?

A stressz betegség nem válogat! Mindegy, hogy hány éves, vagy milyen nemű az illető, bárki megtapasztalhatja, aki folyamatos stresszben él.

És mivel a stressz nem fáj, kezdjünk el aggódni, hogy mi is "elkaptuk a menedzserbetegséget”.
Minél több tünetet fedezünk fel magunkon, annál rosszabb!

  • ingerültség
  • fáradékonyság
  • türelmetlenség
  • gyakori hangulatváltozások
  • alvászavar
  • fejfájás
  • hátfájás
  • hajhullás
  • szexuális- és étkezési zavarok, fogyás, hízás, puffadás
  • magas vérnyomás, magas vércukor
  • csökkent teljesítőképesség


stressz, facebook, szívvizsgálat, karoshi, burn out szindróma, alvászavar, ingerültség, szexuális zavarok, magas vérnyomás, diabetes, menedzser betegségA tartós működési zavarok és az immunrendszer fokozatos gyengülése miatt súlyosabb, szervi megbetegedések következnek, mint a szív- és érrendszeri problémák, cukorbetegség, emésztési zavarok, pszichés betegségek (pánikbetegség, depresszió, szorongás).

Stressz adaptáció

A stresszt mindenki egyedileg éli meg. Pszichológiai témájú kutatások szerint vannak olyan emberek, akik fogékonyabbak rá és tuti áldozatai a szív- és érrendszeri betegségeknek. Ők az A-típusú személyek, akiknek az idegrendszere sokkal intenzívebben reagál a stressz hatásokra, olyan ingerek is megnövelhetik a pulzusszámukat, amik más embereket még nem akasztanak ki. Jellemzői: állandó versenyfutásban van, gyakran türelmetlen, sokszor reagál dühösen, agresszívan, nem tud lazítani, mindig egyre többet akar teljesíteni.

Kiégés / burn out szindróma

Az állandó stressz és idegeskedés, a folyamatos érzelmi megterhelések, a pihenés nélküli tempó, a teljesítőképesség határának állandó túllépése, a túlhajtottság, felemészti az energiákat. Észre sem vesszük, és hopp…burn-out-szindrómánk van! Jönnek a testi és lelki panaszok, először a csökkent munkateljesítmény, a munkaképtelenség, ami veszélybe sodorja az állást, ne is fokozzuk tovább, a folytatást mindenki el tudja képzelni. Németországban hivatalosan is betegségnek nevezték el. A japánok, akik köztudomásúan szó szerint halálra dolgozzák magukat, már egy szót is kitaláltak erre a halálnemre, ami a túlterheltség és a munkahelyi stressz következménye.

Ez a szó: karoshi

Kialakulásának központjában az irreális munkahelyi elvárások, a növekvő stressz, a fokozott leterheltség, illetve az alacsony erkölcsi és anyagi megbecsültség állnak. A kiút az életmód átszervezése, és egy komplex terápia.

Oké, stresszes vagyok, mérhető ez valahogy?

stressz, facebook, szívvizsgálat, karoshi, burn out szindróma, alvászavar, ingerültség, szexuális zavarok, magas vérnyomás, diabetes, menedzser betegségAz objektív orvosi készülék korai, még megfordítható szakaszban ismeri fel a még nem érezhető jeleket. Ezért amennyiben észlelt már magán a fent leírt tünetekből egyet vagy többet egyidejűleg, azonnal telefonáljon időpontért!

Rendelőnkben Magyarországon egyedülállóan a Teslagraph®-rendszerrel végzett szívfrekvencia-variabilitás mérés és kiértékelés segítségével a sympathikus és parasympathikus idegrendszer együttműködése könnyen áttekinthetővé válik, és kiválóan alkalmas a szervezet stressz-terhelés adaptációs szintjének kimutatására.

Forrás: http://news.softpedia.com/news/408-000-US-Facebook-Users-Will-Die-in-2011-179048.shtml

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése