2012. december 10., hétfő

Egészséges és boldog karácsonyt!

karácsonyi menü, paleolit recept, biowave lcd 21, herpesz, asztma, diabetesKarácsonykor mindig nagy a sütés - főzés. A szokásos ebédek és vacsorák helyett több fogás és még több desszert vár az ünnepi asztalon. A hagyományos karácsonyi ételek nem túl kedvezőek a szervezetünk számára. Magas a zsír- és cukortartalmuk, nehezen emészthetőek és hatalmas kalóriabombák. Ezek után nem csoda, hogy az esti meghitt hangulatot beárnyékolja a telítettség érzése, a rosszullét, a hányinger, a hasi görcsök… Ezek a tünetek gyomorrontásra utalnak. Súlyosabb esetben felléphet hirtelen epegörcs, esetleg köszvényes roham. Legveszélyesebb pedig a hasnyálmirigy-gyulladás. A következőkben néhány ötlettel és recepttel szeretnénk a segítségükre lenni, hogy a Szenteste ne a fájdalmakról szóljon.

Recept - Paleo beigli

Hozzávalók:
20 dkg mandulaliszt
30 g paleo cukor
1 tojás a tésztába, majd később 1 tojás a kenéshez
90 g kókuszzsír
1 mokkáskanál szódabikarbóna

A töltelékhez:
20 dkg darált dió
10 dkg mazsola
1 alma
1 citrom reszelt héja
4 cl rumaroma vagy diólikőr
2 kanál nyírfacukor

karácsonyi menü, paleolit recept, biowave lcd 21, herpesz, asztma, diabetesElkészítés:
A töltelék hozzávalóit összekeverjük és folyamatosan kevergetve jól felmelegítjük. Ettől intenzívebb íze lesz és az alma nedvességét átveszi a diót. A kész tölteléket akár egy éjszakára is félre tehetjük, így még a mazsola is jól megszívja magát.
A mandulalisztet, paleo cukrot és tojást és a szoba hőmérsékletű kókuszzsírt villával dolgozzuk össze, és amikor már morzsalékos, akkor gyúrjuk össze gyors mozdulatokkal, hogy ne melegedjen fel a kezünktől. Kinyújtásig tegyük hűtőbe.
Nyújtsuk sodrófával vékonyra a tésztát a tepsinknek megfelelő méretben, egy folpack vagy sütőpapír felett. Tegyük rá a tölteléket, hajtsuk be a végeken a tésztát, és tekerjük fel az alátett anyag segítségével.
Tegyük tepsibe úgy, hogy a sütőpapír alatta maradjon, és kenjük meg az összekevert tojással többször. Amikor már jónak látjuk, alaposan szurkáljuk meg a tésztát, ezzel állítólag elkerülhetjük, hogy oldalt felrepedezzen.

kb. 170-180 fokon süssük fél óráig. A sütés elején még egyszer megkenhetjük tojással. Kihűlés után egy éles késsel vágjuk fel a tálaláshoz.

Tökéletes karácsonyi menü receptet talál a linkre kattintva: Menü1, Menü2.
 karácsonyi menü, paleolit recept, biowave lcd 21, herpesz, asztma, diabetes
Még nem szerezte be az összes ajándékot? Nincs ötlete mit vegyen? Szeretné, ha családja, barátja, ismerőse egészségesebb legyen? Íme egy remek ötlet, mellyel bárkinek nagy örömet okozhat a fa alatt. A BioWave 21 LCD készülék otthoni használatával sok kellemetlen betegségtől tud megszabadulni. Ilyenek pl. az influenza, a diabetes, az asztma, a fájdalmas menstruáció, a herpesz stb. (további információért kattintson ide: BioWave 21 LCD) Ajándékozzon egészséget szerettének!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése