2012. május 31., csütörtök

Magyar Evolúciós Társaság első kongresszusa

A paleolit táplálkozás, evolúció, Dr. Tóth Csaba paleoorvos, Magyar Evolúciós Orvostudomány, cukorbetegség, psoriasis, reflux ebben a hónapban tartotta első kongresszusát. Az evolúciós orvostudomány széles alapokon nyugvó interdiszciplináris tudomány. "Merít az evolúciós, az őstörténeti, az antropológiai kutatások, a táplálkozástudományi és más orvostudományi területek eredményeiből. Kiinduló tétele, hogy az ember evolúciója 2,5 millió éve alatt tökéletesen alkalmazkodott környezetéhez, valamint a vele koevolúcióban fejlődő mikrobákhoz, parazitákhoz" - olvasható a szervezőknek az MTI-hez eljuttatott közleményében. "A földművelés bevezetésével fokozatosan eltértünk az emberi szervezet számára optimális étrendtől, az urbanizáció megfosztott minket a napfénytől és a mozgástól, a zsúfoltság járványokat idézett elő, a járványok megszüntetése viszont túlzott higiéniát teremtett, amely felborította az ember és a vele szimbiózisban élő mikrobák harmonikus kapcsolatát. Az evolúciós orvostudomány mind a megelőzésben, mind a gyógyításban arra törekszik, hogy a modern körülmények közt rekonstruálja az emberi szervezet számára optimális életmódot.
Ez a szemlélet alapjaiban újítja meg az orvostudomány paradigmáit, és alkalmazásával már napjainkban is óriási eredményeket lehetett elérni" - mutatnak rá a szakemberek, példaként említve, hogy az olyan tömegeket érintő kórok, mint a szív- és érrendszeri betegségek, a rosszindulatú daganatok, a diabétesz, az autoimmun betegségek vagy az allergia "mind az evolúciósan optimális életmódtpaleolit táplálkozás, evolúció, Dr. Tóth Csaba paleoorvos, Magyar Evolúciós Orvostudomány, cukorbetegség, psoriasis, refluxól való elszakadás miatt alakulnak ki, ezért az evolúciós orvoslás a megfelelő életmód helyreállítására törekszik.”

A kongresszus célja "nem elvont elméletek megfogalmazása, hanem a napi gyógyító gyakorlatba azonnal átültethető szemlélet átadása". A tanácskozás egyik alapvető üzenete, hogy a kezelési eljárások, amelyek érintetlenül hagyják a kiváltó okokat, valójában krónikussá teszik az akut betegségeket, és ezen sürgősen változtatni kell.

"Az életmód okozta megbetegedésekben nem a betegséget, hanem az életmódot kell kezelni" - mutat rá a közlemény.

Dr. Tóth Csaba, a kongresszus elnöke, háziorvosként gyógyította / gyógyítja betegeit több kis városban. Azonban azt vette észre, hogy a sok felírt gyógyszernek nincs minden esetben gyógyító hatása. Szinte csak a tüneteket kezelik. És ez így nem jó. 2010 óta, mióta rátalált a paleolit táplálkozásra, ezekkel a módszerekkel gyógyítja pácienseit. Rendkívüli pozitív hatást tapasztalt. A gyógyszerek jelentős része kikapcsolható lett és az inzulinos betegek sorra tették le inzulinjukat. A következő betegségeknél tapasztalt pozitív hatást:

  • cukorbetegség (meg lehet belőle gyógyulni)
  • allergiák minden formája (örökre megszabadulhat tőle gyógyszer nélkül)
  • magas vérnyomás
  • ekcémák minden fajtája
  • psoriasis
  • bizonytalan hasi panaszok
  • autoimmun betegségek
  • migrén
  • depresszió
  • vérszegénység
  • bizonyos szívritmuszavarok
  • reflux betegség
  • meddőség bizonyos esetei

A most megjelent a Paleolit orvoslás – Számolj le a betegségekkel! című könyvében erről bővebben is olvashat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése