2010. július 15., csütörtök

A cigarettafüst káros hatásai

dohányzásról való  leszokás, tüdőrák, hólyaghurut, gyulladás, szabadgyök, allergia, rák,  zapper készülék, IBR rendszerA cigarettafüst gátolja a falósejtek aktivitását, ezáltal csökkenti a tüdőt megtámadó baktériumok elleni küzdelem eredményességét. Emiatt a leginkább a Haemophilus influenzae elleni védekezés szenved hiányt, ami a légúti fertőzéseket és a krónikus légúti megbetegedéseket idézheti elő.
A Haemophilus influenzae baktériumok jelenléte egészséges emberekben észrevétlen is maradhat, egyes esetekben ugyanakkor agresszív megbetegedéseket okozhat. Utóbbiak közé tartozik az agyhártyagyulladás, az orrmelléküreg-gyulladás, a tüdőgyulladás vagy a krónikus légcsőhurut (bronchitis).

dohányzásról való  leszokás, tüdőrák, hólyaghurut, gyulladás, szabadgyök, allergia, rák,  zapper készülék, IBR rendszerAz léghólyagocskákban található fehérvérsejtek (alveoláris makrofágok) részei a tüdő természetes védekező rendszerének, és alapvető szerepet játszanak a baktériumok okozta fertőzések leküzdésében. A kórokozók elleni védekezés során az alveoláris makrofágok azok, amelyek a baktériumokhoz kapcsolódnak, majd bekebelezik őket: az élő szervezeten kívüli sejttenyészeteken végzett vizsgálatokból kiderült, hogy a cigarettafüst éppen ennek a bekebelezési folyamatnak a hatékonyságát csökkenti. Ez abból vált nyilvánvalóvá a kutatócsoport számára, hogy a cigarettafüstnek kitett makrofágok gyulladáscsökkentő szerrel történő kezelése nem kompenzálta az immunrendszer sejtjeinek hatékonyságcsökkenését.

A dohányzás továbbá növeli az allergia hajlamot, fokozódik a szervezet antioxidáns igénye is, amely tartós szabadgyök felszaporodás révén a tüdő krónikus gyulladásos betegségeit segíti, valamint a rák kifejlődését.

Szeretne megszabadulni rossz szokásától? Szeretné végleg letenni a cigarettát?

Rendelőnkben az IBR-System rendszer segítségével egy 10 alkalmas kúra keretein belül leszoktatjuk Önt rossz szokásáról! Emellett nagyon hasznos kiegészítője lehet egy otthon is végezhető Zapper-kúra, amivel a kezelés, illetve a leszokás felgyorsítható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése