2009. június 11., csütörtök

Megbetegedhetünk egy fogtól?

Testünkben a fogak biztosítékként működnek. Ha valamelyik fogunk megbetegszik, akkor az, az adott meridián más szervein mutatkozhat meg. Ha a fogunkban nem is érzünk fájdalmat, attól még az lehet a probléma gyökere. Sokszor megesik az, hogy egy adott tünetet kezel a háziorvosunk, de az valahogy mindig vissza-visszatér. Ilyenkor célszerű fogainkat is megnézetni, hátha az a probléma valódi okozója.

Íme egy remek iromány e témában:

Szervezetünket testünk energia pályái, a meridiánok hálózzák be. A meridiánok kapcsolatban állnak a szervezet valamennyi területével (pl.: szervek, csontok, fogak, hormonháztartás, immun- és idegrendszer, anyagcsere, stb.). Amíg az energiaháztartás egyensúlyban van, az ember egészséges. Az egyensúly megbomlása, különösen, ha hosszú ideig áll fenn, szervi és pszichés egészségkárosodáshoz, betegséghez vezethet. Minden fogunk mintegy biztosítékként működik. Ha elromlik, akkor az nem csak különböző fogbetegségekhez vezethet, hanem kihat az adott meridiánon lévő összes többi szervünkre is. A fog eredetű gócok aránya a legmagasabb a szervezetben.

Minden fog szerepelhet gócként, amelyben mély szuvasodás látható, vagy a fogbél idült gyulladása áll fenn. A gyökér körül kialakult elváltozások, a fogágyban maradt betört gyökerek, letört fogak szintén gócként szerepelhetnek. Gócbetegség okozója lehet a fogágyban maradt fog is, amely különböző okok miatt (pl.: nincs elég hely, nem függőlegesen helyezkedik el az állcsontban) nem tud előtörni. Krónikus ínygyulladás, fogágybetegség is lehet góc.

Fogak - szervek- szervrendszerek:
Felső fogsor:Metszőfog (1,2) vese, hólyag, nemiszervek, homloküreg, fül,hallás.
  • Szemfog: (3), máj, epehólyag, szem, látás.
  • Kisőrlők:(4,5): tüdő, vastagbél, vakbél, hörgők, orr, szaglás.
  • Nagyőrlők (6,7) lép, gyomor, hasnyálmirigy, száj, szájüreg.
  • Bölcsességfog (8) szív, középfül, nyelv, ízlelés, talp, lábújjak, vegetatív idegrendszer.
Előfordulhat, hogy a fogak, illetve foggyökerek körül krónikus gyulladás alakul ki, ami a szájban nem is okoz fájdalmat. Ilyenkor nem is tudjuk, hogy probléma van, pedig a káros baktériumok megtelepednek, folyamatosan a vérkeringésbe kerülnek, elérhetik testünk gyenge pontjait és ott elszaporodva okozhatnaknak megbetegedéseket. Sokszor ezek tüneti kezelése nem is elég, mivel ezzel a betegség gyökerét, jelen esetben a gócbetegséget nem kezeljük, így az folyamatosan visszafertőzi a területet. Ilyen betegségek lehetnek az ismeretlen eredetű ízületi panaszok, gyulladások, foltos hajhullás, bőrön jelentkező kiütések, gócbetegségek, kötőhártyagyulladás, a vese, a szív, az érrendszer bizonyos szöveteit érintő megbetegedés. Ezen kívül lehet még különféle allergiás folyamat, gyermekkori asztma és ekcéma okozója is.

Összegezve tehát ezen a betegségek kiindulása lehet fogeredetű, panaszokat nem okozó krónikus gyulladás, a következmény viszont távoli szervek akut vagy krónikus, panaszokat okozó megbetegedése.

A PROGNOS® Fogmodul rendszerrel lehetőség nyílik a szájban található anyagok hatásának vizsgálatára, betegségmegelőzésre, az új pótlások anyagainak vizsgálatára, valamint a szervezet kezelés előtti és utáni energetikai felmérésére és optimalizációjára a regeneráció támogatásához. Mindezt fájdalom- és vérmentesen!
Milyen céllal alkalmazható különösen sikeresen a Fogmodul?


Prevenció:
Mint említettük, amíg a szervezet energetikai háztartása egyensúlyban van, addig az ember egészséges. Ezt az egyensúlyi állapotot a meridiánokon mérhetjük. Kibillenése, különösen, ha az állapot hosszú ideig áll fenn, betegséghez vezethet.

A Fogmodul segítségével a fogorvos könnyen megállapíthatja a potenciális(!) betegségközpontokat (gócokat), vagyis az energetikai eltérések segítségével kiszűrheti azokat - a hagyományos diagnosztikai eszközök által (röntgen) még nem(!) látható területeket és fogakat, ahol később maradandó, kórós elváltozások jönnek létre. Ezzel nem pusztán a fogbetegségek, hanem az adott meridiánnal kapcsolatban álló szervek és működésük megbetegedési kockázata is jelentősen csökkenthető (pl.: szívkárosodás, fejfájás-migrén, anyagcserezavarok…).

Ezért a meridiánok egyensúlyának visszaállításával megelőzzük az említett szervek megbetegedéseit. Az elvégzett több mint 12 millió méréssor eredménye és ezek alapján a különböző gondosan válogatott és digitalizált dentális nozódusok - azaz speciális próbaanyagok- virtuális tesztjének segítségével (fogínygyulladás, gyökér- kezelt fog, pulpitus, oszteotitis, stb.) a PROGNOS® szoftver Fogmodulja tisztán megmutatja az energetikailag érintett fogat és az esetlegesen rejtett betegség központját is.

Ellenőrző eljárás:
A teljes bizonyosság érdekében, vagyis a kérdéses fog és annak patológiai állapota okozta energetikai elváltozás ellenőrzéseként, a fogorvos procaine-t injektál a fogba, ezzel elzárja a fogat a test energetikai rendszerétől. Egy ezt követő összehasonlító vizsgálatnál a tisztán látható energetikai javulás annak köszönhető, hogy ez a fog okozta a problémát. Ha nem történik javulás, akkor általában a meridián szabályozó rendszerében található a hiba. Vagyis további mérésekre van szükség a vizsgált meridiánon.

Meglévő anyagok szűrése:
A PROGNOS® rendszerbe integrált modulban szerepelnek a leggyakrabban használt fogorvosi fémek homeopátiás frekvenciái. Ez lehetővé teszi, hogy a fogorvos a beteget Amalgám D10 + D200, Palládium D10 + D200, valamint Titán D10 toxicitásra tesztelhesse.
A PROGNOS® azt is lehetővé teszi, hogy a beteget különböző méregtelenítő készítményekre is vizsgálja. Pl.: Chlorella, Koriander, Toxinex, zsurló, Chelatemin stb.

Új pótlások anyagainak tolerancia vizsgálata:

A rendszerrel lehetséges a fogpótlás anyagainak, a korona és tömési anyagok kompatibilitási tesztelése, mint az arany, kerámia, szintetikus anyagok, cementek és ragasztók. A vizsgálat eredményei tisztán mutatják, hogy milyen anyagokat fogad el a beteg teste, ill. hogy milyen anyagokat nem.

Kezelés előtti és utáni energetikai kezelés:
A páciensek számára fontos lehet a fogászati beavatkozások előtt az energetikai helyzetük felmérése és optimalizálása annak megállapítására és előkészítésére, hogy szervezetük a legmegfelelőbb állapotban fogadja a beavatkozást.

A PROGNOS® rendszerrel a beavatkozás alatt és után a regenerálódási folyamatok optimalizálhatók, ezzel megtámogatva a beavatkozás sikerességét, a gyógyulási folyamat lerövidülését.

- Önnek vannak ismeretlen eredetű ízületi fájdalmai?
- Észlelt már magán foltos hajhullást, furcsa kiütéseket a bőrön?
- Jelentkezett-e már Önnél mindig vissza-vissza térő betegség, ami tüneti kezelés után kis idő múlva újra jelentkezik?


A választ a Rózsadomb Medical Center korszerű komplex vizsgálati rendszere megadhatja!

Ha a részletekről további tájékoztatást szeretne, kérjük, hívjon bennünket. Szívesen állunk rendelkezésére, hogy kérdéseit személyesen megválaszoljuk: 06 30 616 1037.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése