
Az
első lépés az egészség felé! Akar többet is megtenni? Sokszor halljuk
azt a kifogást, hogy az egészséges étkezés milyen bonyolult. Ha az
ember nem csak salátán akar élni, hanem rendes főtt ételeket szeretne
enni, melyek a legjobb receptek, dilemmázik sok páciens. Sokan nem
tudnak lemondani az édesség bűnös élvezetéről se és sokszor
elcsábulnak. Ezekben a problémákban szívesen állunk rendelkezésükre!
Rendelőnkben személyre szabott táplálkozási és bevásárlási tanácsokkal látjuk el!
Datolyás, mandulás sütemény
Hozzávalók:
20 dkg datolya kimagozva
kb. 1,5 dl forralt víz
10 dkg őrölt mandula
5 dkg zabpehelyliszt
3 dkg lenmagliszt
2 teáskanál sütőpor
3 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
2 tojás
csipet só
fél teáskanál őrölt, szárított gyömbér
csipet fahéj, őrölt szegfűszeg, és kardamom mag
A szószhoz:
3 ek. méz
2 dl kókusztej

A
datolyát kimagozni, felönteni kb. másfél deci forró vízzel és fél órát
áztatni, utána botmixerrel pürésíteni. Az őrölt mandulát, a
zabpehelylisztet, a lenmaglisztet, sütőport és a gyömbérport és a
fűszereket elkeverni egymással, A tojásokat habosra verni az olajjal,
ezután a datolyapürét és végül a mandulás keveréket is összekeverni egy
fakanállal. Én ma őzgerinc formában sütöttem, de lehet bármiben, kisebb
adagokban muffin formában, kerekre, ki hogyan szereti., de
mindenesetre alaposan kenjük ki vajjal. 180 fokos sütőben 25 perc alatt
megsül. Amíg sül, a mézet egy edényben, amiben nem tud leégni,
felmelegítjük, majd felöntjük a kókusztejjel. Ezt a szósz lehet a
frissen sült süti tetejére csorgatni, de szósz nélkül is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése